Vlinderkindje Lewys
Volledig scherm
Vlinderkindje Lewys © RV

Sinterklaasontbijt voor vlinderkindje Lewys

De mama en papa van Lewys leveren op zondag 10 en maandag 11 november een sinterklaasontbijt aan huis in de regio Wetteren ten voordele van de Vzw Boven de Wolken en het Berrefonds.

 1. Voormalig meerkampster Hanne Maudens voelt zich in haar sas als 400m- en 800m-loopster: “Aanpassing verloopt heel vlot”
  Atletiek

  Voormalig meerkamp­ster Hanne Maudens voelt zich in haar sas als 400m- en 800m-loop­ster: “Aanpassing verloopt heel vlot”

  In september besliste Hanne Maudens (23) om de meerkamp vaarwel te zeggen en een nieuw atletiekhoofdstuk te schrijven als 400m- en 800m-loopster. De omschakeling verloopt vlot. Maudens voelt zich in haar sas in de trainingsgroep van Tim Moriau. Ondanks de moeilijke coronasituatie hoopt ze dat ze toch iets zal kunnen tonen tijdens het indoorseizoen.
 2. Natuurpunt zorgt voor succesvolle soortenbescherming in Kalkense Meersen
  Uitbergen

  Natuurpunt zorgt voor succesvol­le soortenbe­scher­ming in Kalkense Meersen

  Natuurpunt heeft in de Kalkense Meersen in Berlare samen met steun van de provincie Oost-Vlaanderen een project succesvol afgerond om een vogel die met uitsterven bedreigd is een goede broedplek te geven. De grutto, een steltloper, broedt in dit gebied en dat loopt voorlopig bijzonder goed. Een jaar lang hebben ze er aan gewerkt en nu stelden ze het resultaat voor aan Riet Gillis, gedeputeerde van de provincie.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis