De directie en het bouwteam van Sint Lodewijk aan de oude vleugel van de school, die wordt gerenoveerd.
Volledig scherm
De directie en het bouwteam van Sint Lodewijk aan de oude vleugel van de school, die wordt gerenoveerd. © Didier Verbaere

Sint-Lodewijk krijgt 8,9 miljoen euro (al kost renovatie 5 miljoen méér)

WETTERENSint-Lodewijk, de instelling voor buitengewoon onderwijs in Kwatrecht, krijgt 8,9 miljoen euro subsidies voor verbouwingswerken. De oude vleugel van de basis- en secundaire school en de kapel worden de komende jaren volledig gerenoveerd. De werken worden geraamd op ruim 14 miljoen euro, wat betekent dat de school nog op zoek moet naar de resterende 5 miljoen euro.

 1. Twee jaar geleden nog uit partij gegooid, nu is Walter Govaert opnieuw fractieleider van Open Vld: “We gaan ons bezighouden met de échte Wetterse problemen en oplossingen aanbieden”
  PREMIUM

  Twee jaar geleden nog uit partij gegooid, nu is Walter Govaert opnieuw fractielei­der van Open Vld: “We gaan ons bezighou­den met de échte Wetterse problemen en oplossin­gen aanbieden”

  Walter Govaert, maandenlang afwezig op het politieke toneel in Wetteren, is opnieuw fractieleider van Open Vld in de gemeenteraad, de partij waar hij nota bene werd buiten gegooid. Raadslid en fractieleider Paul Lauwers werd de dag ervoor op een ‘speciale’ bijeenkomst uit de fractie gegooid. Of Open Vld nationaal dit zomaar laat passeren, valt nog af te wachten gezien het brokkenparcours van de Wetterse liberalen.
  Wetteren
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Uit eten met de kids: 8 kindvriendelijke restaurants in de regio Gent
  PREMIUM

  Uit eten met de kids: 8 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in de regio Gent

  Op restaurant gaan met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Niet elk kind lust alles en uren aan tafel blijven zitten is nu eenmaal niet iets wat je van hen kan verwachten. Gelukkig zijn er in de regio Gent ook heel wat kindvriendelijke restaurants waar gezinnen met open armen ontvangen worden en kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Van Zelda & Zorro in Gent tot brasserie Reinaert in Destelbergen: op deze adresjes geniet je van een etentje met de kids.
  Destelbergen, Wachtebeke, Gent