Jean-Pierre en Marleen aan het Hotel Winterhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre en Marleen aan het Hotel Winterhof. © Didier Verbaere

Seizoenarbeiders, chauffeurs en zelfs acteur Ben Kingsley kregen een bed in Hotel Winterhof dat al een halve eeuw gasten ontvangt

Wetteren/BoskantHotel Winterhof aan de Smetledesteenweg in Wetteren viert maandag haar 50ste verjaardag met een wafelbak voor de wijk Boskant. Sinds de opening in 1972 vonden duizenden gasten de weg naar het hotel. Voornamelijk seizoenarbeiders die er langere tijd verblijven, maar ook beroemde gasten zoals acteur Ben Kingsley of zanger Freddy Breck.

 1. Vader en zoon veroordeeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”
  PREMIUM
  Lede/Haaltert/Erpe-Mere

  Vader en zoon veroor­deeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”

  “Geef in de toekomst je zoon maar wat andere raad”. Dat sneerde de Dendermondse rechter maandag nog naar vader Eddy B. uit Lede. Die werd samen met zijn zoon Neil en nog twee andere betrokkenen veroordeeld voor dealen van drugs op grote schaal. Vader Eddy minimaliseerde zijn rol - “Ik ben trucker, scheidsrechter én heb een flexi-job, ik heb geen tijd om fulltime met drugs bezig te zijn” -, maar werd door het parket tóch aanzien als het hoofd van de bende.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.