Nidae Taih, Siggi Henquinet, Senne Mannens, Arne Troch van Rel@x. Wendy Wiafe was ziek op de openingsavond.
Volledig scherm
Nidae Taih, Siggi Henquinet, Senne Mannens, Arne Troch van Rel@x. Wendy Wiafe was ziek op de openingsavond. © Didier Verbaere

Rel@x in nieuwe leeronderneming van Sint-Jozef

WetterenLeerlingen van het 7de jaar Winkelbeheer en Etalage openen op vrijdagochtend 26 november de deuren van Rel@x, hun nieuwe leeronderneming aan de Wegvoeringstraat in Wetteren.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”
  PREMIUM
  Wetteren

  Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”

  Steeds meer jongeren kiezen bewust voor een leven op internaat. Meer zelfs: scholen kampen met plaatsgebrek voor hun internen en voeren wachtlijsten in. Maar waarom kiest een jongere voor een leven weg van de ouders en de vertrouwde thuis? We kwamen het in de middelbare school Mariagaard in Wetteren te weten van Zoé (15), Elize (15) en René (12), die nochtans vlakbij wonen. “Ik mis mijn vriendje, maar dat weegt niet op tegen ons leven hier", zegt Elize.