Aquafin en de gemeente Wetteren stelden het project voor op het speelplein in de wijk.
Volledig scherm
Aquafin en de gemeente Wetteren stelden het project voor op het speelplein in de wijk. © Didier Verbaere

Proefproject Aquafin met schelpenbuffer moet speelplein droog leggen

WetterenAquafin start in de Olmenlaan in Wetteren met een proefproject met schelpen om het speelplein in de wijk droog te leggen. Dat is het eerste dat in ons land wordt aangelegd. Soortgelijke buffers bewezen hun nut reeds in Nederland.  

 1. Therapeutische schoonheidsspecialiste Elche wordt zorgkundige in Schelderust: “De voldoening van de warme blikken als we koffie brengen is onze drijfveer”
  PREMIUM
  Wetteren

  Therapeuti­sche schoon­heids­spe­ci­a­lis­te Elche wordt zorgkundi­ge in Schelder­ust: “De voldoening van de warme blikken als we koffie brengen is onze drijfveer”

  Elche Fiers (40) uit Wetteren moest noodgedwongen haar zelfstandige activiteiten als therapeutische schoonheidsspecialiste staken door de strengere maatregelen voor contactberoepen. En dus trok ze met haar ervaring in de verzorging, en dito diploma, naar woonzorgcentrum Schelderust om er in de vroege shift mee te draaien. Ze deelt graag haar ervaringen en doet een oproep om te helpen.
 2. Afdeling automechanica Scheppers blijft definitief dicht maar ook toekomst andere richtingen onzeker: “In een bufferzone mogen zo weinig mogelijk activiteiten plaatsvinden”
  Wetteren

  Afdeling automecha­ni­ca Scheppers blijft definitief dicht maar ook toekomst andere richtingen onzeker: “In een bufferzone mogen zo weinig mogelijk activitei­ten plaatsvin­den”

  De gemeente Wetteren liet afgelopen week de afdeling automechanica van het Scheppers Instituut aan de Stooktestraat sluiten omdat ze niet meer over de nodige milieuvergunning beschikte. Maar ook de andere ateliers voor bloemschikken en de afdeling bouw zijn verre van zeker van de toekomst aangezien ze in een bufferzone aan het Seveso bedrijf Recticel palen. “Voorlopig zijn er geen plannen voor een sluiting maar dit probleem moet op termijn opgelost worden”, zegt waarnemend burgemeester Robbe De Wilde (Groen&Co).
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?