Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Politierechter stuurt chauffeur vier jaar naar cel: “Ik blijf toch rijden, als ik iemand dood in het verkeer zal ik er dan wel voor boeten”

WetterenVier jaar cel, dat is wat Mohammed O. dinsdagochtend opgelegd kreeg door politierechter Peter D’Hondt. De man is niet aan zijn proefstuk toe en blijft elk rijverbod naast zich neerleggen. Ook nu blijft de man zeggen dat hij zal blijven rijden. “Als ik dan iemand dood rijd zal ik er wel voor boeten", aldus de beklaagde. 

 1. ’t Saffraantje: Gastronomische klassiekers in een modern jasje in een prachtige omgeving
  PREMIUM
  Wetteren

  ’t Saffraan­tje: Gastronomi­sche klassie­kers in een modern jasje in een prachtige omgeving

  Aan de Massemsesteenweg in Wetteren serveren chef Alain De Schepper en zijn team al meer dan 25 jaar lang Franse klassiekers met een moderne twist in zijn restaurant ‘t Saffraantje. Geprangd tussen twee, en soms drukke, steenwegen is de zaakvoerder erin geslaagd om een groene oase van rust te creëren in de prachtige orangerie en dito tuin. En ook tijdens de tweede lockdown zat het team niet stil. Het hele interieur kreeg een mooie make-over. Op een mooie maandagavond en in hemdsmouwen kies ik samen met mijn vaste tafel recensente voor een plaatsje op het mooie terras.
 2. 32 miljoen extra verkeersbelasting geïnd door nieuwe manier van inspecties op Vlaamse (snel)wegen
  Wetteren

  32 miljoen extra verkeersbe­las­ting geïnd door nieuwe manier van inspecties op Vlaamse (snel)wegen

  Op de E40 in Wetteren hield Vlabel, de Vlaamse Belastingdienst, donderdagvoormiddag een grootschalige verkeerscontrole. Er werd gecontroleerd op de verkeersbelasting, de kilometerheffing en het laadgewicht van vrachtwagens. “Sinds de invoering van nieuwe geïntegreerde controles hebben we al 32 miljoen extra kunnen innen. Slechts 0,7% van de Vlamingen zijn niet in orde”, zegt Vlaams minister van financiën Matthias Diependaele (N-VA). Hij kwam een kijkje nemen.