Liesbeth Nonneman maakte een promofilmpje om de kinderen van Sint-Jozef te stimuleren om gedichten te maken.
Volledig scherm
Liesbeth Nonneman maakte een promofilmpje om de kinderen van Sint-Jozef te stimuleren om gedichten te maken. © RV

Poëzieweek en filmpjes over bomen op Sint-Jozef

Wetteren/Laarne/WichelenNaar aanleiding van de Poëzieweek en Gedichtendag kan je vanaf donderdag in 8 gemeentes van Dijk 92 op zoek naar gedichten op de ramen van openbare gebouwen in Wetteren, Laarne en Wichelen. Op Sint-Jozef wordt een poëzieroute rond bomen uitgestippeld door de kinderen van de basisschool. 

 1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
  PREMIUM

  Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

  “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
  Gent
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.