Archiefbeeld : PMD zal pas vrijdag opgehaald worden.
Volledig scherm
Archiefbeeld : PMD zal pas vrijdag opgehaald worden. © Geert De Rycke

PMD rondes dag opgeschort door hitte

Intercommunale Verko schrapt de ophaalronde voor PMD van donderdag in Laarne en Wetteren door de aangekondigde hitte en zal de containers pas vrijdag ophalen. 

 1. Na jaren van afwezigheid opnieuw otter gespot in natuurgebied Donkmeer
  Berlare

  Na jaren van afwezig­heid opnieuw otter gespot in natuurge­bied Donkmeer

  Natuurvereniging vzw Durme komt met heuglijk nieuws naar buiten voor natuurliefhebbers en de omgeving van het Donkmeer. Op 13 oktober werd er voor het eerst sinds jaren opnieuw een otter gespot in het natuurreservaat. Het dier kwam waarschijnlijk terug naar het gebied nadat er verschillende werken plaatsvonden om de natuur te verbeteren. “Het is fantastisch dat we dit hebben kunnen waarnemen”, zegt Riet Gillis van de provincie.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Wetteren op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Wetteren op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wetteren, op één dag 7 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 6. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 50. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wetteren op 192 te liggen. Omdat Wetteren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.