In 2010 was de bunker nog volledig overwoekerd.
Volledig scherm
In 2010 was de bunker nog volledig overwoekerd. © bunkergordel.be

Overleg over behoud van bunker langs Schelde uit Tweede Wereldoorlog

Het gemeentebestuur van Wetteren wil De Vlaamse Waterweg overtuigen een bunker langs de Schelde achter de school van Sint-Lodewijk te vrijwaren van sloop. Het bunkertje, dat deel uitmaakte van de verdedigingslinie en de bunkergordel rond Gent in de Tweede Wereldoorlog, staat immers niet op de plannen van de Dienst Vlaamse Waterweg. 

1 reactie

 • An Schepens

  3 jaar geleden
  Beste Carolo Belami, Herinneringen aan de vorige oorlog weerhouden ons ervan de volgende te starten.
 1. Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentieke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”
  PREMIUM
  Gent/Waasland

  Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentie­ke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”

  Sportjournalist Stijn Vlaeminck groeide op in Lokeren en woont intussen al meer dan de helft van zijn leven in Gent. Waar kunnen we hem vinden als hij geen verslag uitbrengt van een wielerklassieker of de sport in het VTM Nieuws presenteert? Stijn deelt voor ons zijn favoriete horecazaken, fietsroutes, shopadressen en natuurplekjes.