In 2010 was de bunker nog volledig overwoekerd.
Volledig scherm
In 2010 was de bunker nog volledig overwoekerd. © bunkergordel.be

Overleg over behoud van bunker langs Schelde uit Tweede Wereldoorlog

Het gemeentebestuur van Wetteren wil De Vlaamse Waterweg overtuigen een bunker langs de Schelde achter de school van Sint-Lodewijk te vrijwaren van sloop. Het bunkertje, dat deel uitmaakte van de verdedigingslinie en de bunkergordel rond Gent in de Tweede Wereldoorlog, staat immers niet op de plannen van de Dienst Vlaamse Waterweg. 

1 reactie

 • An Schepens

  2 jaar geleden
  Beste Carolo Belami, Herinneringen aan de vorige oorlog weerhouden ons ervan de volgende te starten.
 1. Vernieuwde eendenkooi officieel geopend: “Prachtige parel in onze gemeente”
  Berlare

  Vernieuwde eendenkooi officieel geopend: “Prachtige parel in onze gemeente”

  Een jaar later dan voorzien, corona strooide roet in het eten, is de vernieuwde eendenkooi plechtig geopend door het bestuur en in het bijzijn van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). De laatste maanden werden heel wat aanpassingen gedaan in de Eendenkooi waardoor het stuk natuur toegankelijker en recreatiever is geworden. “Voor velen is het een onbekend gebied, maar we hopen dat iedereen het hier eens komt ontdekken", zegt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD).
 2. Fietsster sterft drie maanden na kleine aanrijding, automobilist staat vandaag voor rechter: “Mijn cliënt is geen wegpiraat”
  Laarne

  Fietsster sterft drie maanden na kleine aanrijding, automobi­list staat vandaag voor rechter: “Mijn cliënt is geen wegpiraat”

  M.V. (64) uit Laarne stond vrijdagochtend in de politierechtbank terecht voor zijn betrokkenheid bij een ongeval met dodelijk afloop. In 2018 kwam het tot een kleine aanrijding waarbij een vrouw ten val kwam met haar fiets. Ze vertrok zonder verwondingen maar kreeg een dag later een hersenbloeding en overleed vier maanden later. “Het oorzakelijk verband is voor ons niet bewezen", aldus de verdediging.
 1. Boeren voelen zich aan handen en voeten gebonden door plannen Vlaams Gewest: “Meer dan 400 hectare landbouwgrond bedreigd”
  Oosterzele/Erpe-Mere/Lede/Wetteren/Sint-Lievens-Houtem/Zottegem/Herzele

  Boeren voelen zich aan handen en voeten gebonden door plannen Vlaams Gewest: “Meer dan 400 hectare landbouw­grond bedreigd”

  Landbouwbedrijven uit Oosterzele, Erpe-Mere, Lede, Wetteren, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Herzele vrezen voor hun voortbestaan door de plannen van het Vlaams Gewest om het gebied Kottembos in te kleuren als ‘natuurverwervingsgebied’. Meer dan 410 hectare krijgt een andere bestemming.