De schutterstoren aan het Stationsplein in Wetteren staat in lichterlaaie.
Volledig scherm
PREMIUM
De schutterstoren aan het Stationsplein in Wetteren staat in lichterlaaie. © RV

Oude schutterstoren Wetteren brandt volledig uit: “Stationsbuurt blijft voorlopig volledig afgesloten. Twaalf bewoners kunnen nog niet naar huis”

Op het Stationsplein in Wetteren brandde zaterdagmiddag om 12.40 uur de oude schutterstoren achter café Lemon Bar volledig uit. De toren brandde als een toorts en vallende en brandende brokstukken van de eternieten asbestplaten, zetten ook een achterbouw en een dak van twee aanpalende woningen in brand. Aan de overkant van het Stationsplein ging ook het dak van Villa Omaar in de vlammen op. Er vielen geen slachtoffers.  Alle 11 juli-evenementen in Wetteren werden afgelast maar vanavond zijn er opnieuw optredens aan de Markt en op het Felix Beernaertsplein. 

 1. Rusthuis haalt 7 dosissen vaccin uit één flacon en kan ook groot deel van personeel inenten: “Millimeterwerk, maar perfect haalbaar”
  Wetteren

  Rusthuis haalt 7 dosissen vaccin uit één flacon en kan ook groot deel van personeel inenten: “Millime­ter­werk, maar perfect haalbaar”

  In woonzorgcentrum Sint-Jozef werden vrijdag alle 140 bewoners van het rusthuis en de serviceflats ingeënt met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Onverwacht kreeg ook al twee derde van het personeel een prik tegen COVID-19. “We haalden 7 dosissen uit één flacon en konden zo ook 56 personeelsleden extra inenten”, zegt directeur Filip Audenaert opgelucht. “Perfect haalbaar en als het lukt go ahead”, bevestigt viroloog Marc Van Ranst.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen