Anika De Backer schreef het boek Hwata Haru over de geschiedenis van Wetteren
Volledig scherm
Anika De Backer schreef het boek Hwata Haru over de geschiedenis van Wetteren © Didier Verbaere

Opmerkelijke weetjes uit de geschiedenis van Wetteren gebundeld in nieuw boek: 'Hwata Haru’

WetterenHwata Haru is een oud Germaans woord voor steil aflopende heuvelrug en was de eerste benaming van de nederzetting Wetteren. Anika De Backer verzamelde de jongste jaren opmerkelijke weetjes uit de geschiedenis van de gemeente en verzamelde ze in het gelijknamige boek.

 1. Rusthuis haalt 7 dosissen vaccin uit één flacon en kan ook groot deel van personeel inenten: “Millimeterwerk, maar perfect haalbaar”
  Wetteren

  Rusthuis haalt 7 dosissen vaccin uit één flacon en kan ook groot deel van personeel inenten: “Millime­ter­werk, maar perfect haalbaar”

  In woonzorgcentrum Sint-Jozef werden vrijdag alle 140 bewoners van het rusthuis en de serviceflats ingeënt met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Onverwacht kreeg ook al twee derde van het personeel een prik tegen COVID-19. “We haalden 7 dosissen uit één flacon en konden zo ook 56 personeelsleden extra inenten”, zegt directeur Filip Audenaert opgelucht. “Perfect haalbaar en als het lukt go ahead”, bevestigt viroloog Marc Van Ranst.
 2. Sterftecijfer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterfte bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”
  PREMIUM
  Merelbeke/Laarne/Wetteren/Wichelen/Destelbergen/Melle/Oosterzele

  Sterftecij­fer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterf­te bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”

  Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vrijdag een overzicht van de voorlopige sterftecijfers voor het jaar 2020 voor alle doodsoorzaken. In België werden in 2020 iets meer dan 127.000 overlijdens geregistreerd. Dat zijn zo’n 18.000 overlijdens (17%) meer dan in 2019. In de Gentse rand noteerde Merelbeke het hoogste cijfer met een stijging van 32,1% overlijdens. Laarne ‘scoort’ het best met een negatief resultaat of een daling van 4,2%. We gaan op zoek naar de voornaamste oorzaken.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre