Bewoners van de wijk Blauwe Paal en omliggende straten zijn niet akkoord met de plannen van de gemeente om het voetbalveld te verkavelen. Ze zakten donderdagavond massaal af naar de gemeenteraad.
Volledig scherm
Bewoners van de wijk Blauwe Paal en omliggende straten zijn niet akkoord met de plannen van de gemeente om het voetbalveld te verkavelen. Ze zakten donderdagavond massaal af naar de gemeenteraad. © Didier Verbaere

Nieuwe wijk op Blauwe Paal komt er, ondanks massaal protest van de bewoners

De gemeenteraad van Wetteren besliste donderdagavond definitief om het oude voetbalveld en omgeving in de wijk Blauwe Paal in Kwatrecht definitief om te vormen tot woongebied. De buurtbewoners vechten de beslissing al aan sinds 2016 en waren massaal aanwezig op de gemeenteraad. De huidige plannen voor bijkomende woningen op het voetbalplein werd de jongste maanden afgezwakt maar wordt toch uitgevoerd. De bewoners kunnen enkel nog klacht indienen bij de Raad van State.

0 reacties

 1. Wetteren stond aan de wereldtop in het rolschaatsen: “Maar meer dan een kapotte koffiemolen was er niet mee te verdienen”, zegt viervoudig wereldkampioen Willy Raes (75)
  PREMIUM
  Wetteren

  Wetteren stond aan de wereldtop in het rolschaat­sen: “Maar meer dan een kapotte koffiemo­len was er niet mee te verdienen”, zegt viervoudig wereldkam­pi­oen Willy Raes (75)

  De Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring Jan Broeckaert krijgt stilaan een mooi overzicht op het roemrijke rolschaatsverleden in Wetteren. Oud-kampioenen en rolschaatsers zoals Willy Raes, Maurice Verstuyft, Marie-Jeanne Van Belleghem, Christiane Hanselaer, Ronny Colpaert en Frank Fiers schenken hun archief aan de geschiedkundige kring. Zij plannen de uitgave van een boek door journalist Eric Bracke en een overzichtstentoonstelling in september in het museum en in de trouwzaal van het voormalige gemeentehuis. Wij gingen op de koffie bij oud coryfee en viervoudig wereldkampioen rolschaatsen Willy Raes (75).
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?