Archiefbeeld: In 2018 was alles nog koek en ei: Theo Francken en N-VA-schepen Annelien Van Der Gucht samen in Wetteren.
Volledig scherm
Archiefbeeld: In 2018 was alles nog koek en ei: Theo Francken en N-VA-schepen Annelien Van Der Gucht samen in Wetteren. © Didier Verbaere

N-VA raadslid Annelien Van Der Gucht uit partij gezet, maar ze kan blijven zetelen als onafhankelijke: “Mooi kerstgeschenk, de ware aard van de partij komt boven”

WetterenDe N-VA zet de samenwerking met haar Wetterse gemeenteraadslid en voormalig schepen Annelien Van Der Gucht stop. Volgens de N-VA-partijstatuten moet zij haar mandaat nu teruggeven aan de partij. Maar de partij kan haar dat niet verplichten. Van Der Gucht wil voorlopig niet reageren of ze al dan niet als onafhankelijke blijft zetelen.

 1. Sterftecijfer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterfte bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”
  PREMIUM
  Merelbeke/Laarne/Wetteren/Wichelen/Destelbergen/Melle/Oosterzele

  Sterftecij­fer in Laarne daalde in 2020 met 4% maar ligt 32% hoger in Merelbeke: “Oversterf­te bijna steeds te wijten aan uitbraken in rusthuizen”

  Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde vrijdag een overzicht van de voorlopige sterftecijfers voor het jaar 2020 voor alle doodsoorzaken. In België werden in 2020 iets meer dan 127.000 overlijdens geregistreerd. Dat zijn zo’n 18.000 overlijdens (17%) meer dan in 2019. In de Gentse rand noteerde Merelbeke het hoogste cijfer met een stijging van 32,1% overlijdens. Laarne ‘scoort’ het best met een negatief resultaat of een daling van 4,2%. We gaan op zoek naar de voornaamste oorzaken.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo