De politie kwam ter plaatse op het voetbalveld van Schellebelle.
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse op het voetbalveld van Schellebelle. © RV

Lockdownfeestje stilgelegd en PV voor organisator voetbalmatch

Wetteren/Laarne/WichelenIn een privéwoning in Wetteren werd een lockdownfeestje stilgelegd. Alle zes aanwezigen kregen een coronaboete van de politie. Zaterdag kreeg de organisator van een voetbalmatch in Schellebelle ook een PV voor het niet naleven van het samenscholingsverbod.

  1. Francis Van Den Abbeele zet belangrijke stap om drooglegging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrijke overwinning voor de natuur”
    Berlare

    Francis Van Den Abbeele zet belangrij­ke stap om droogleg­ging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrij­ke overwin­ning voor de natuur”

    Al meer dan tien jaar voert Francis Van Den Abbeele uit Berlare, samen met zijn advocaat, een 'kruistocht’ tegen de plannen die de provincie heeft met de polder aan de Waterhoek in Berlare. Het gebied van meer dan 7.000 hectare bevat vochtige en natte gronden, maar de provincie wil deze volledig droogleggen. Francis tekende beroep aan bij minister Zuhal Demir (N-VA) en krijgt gelijk. Hierdoor moet men met het dossier van nul herbeginnen en wordt de kans op een volledige drooglegging bijzonder klein.