Linda opende haar pop-upkoffiebar Tas in de Stationsstraat in Wetteren.
Volledig scherm
Linda opende haar pop-upkoffiebar Tas in de Stationsstraat in Wetteren. © Didier Verbaere

Linda opent eerste ‘specialty coffee bar’ in Wetteren: “Hier kan je koffie degusteren zoals wijn”

WetterenTas. Zo heet de nieuwe pop-up specialty coffee bar van Linda Hutse (36) in de Stationstraat in Wetteren. “Wereldwijd mag slechts 8 tot 10 % van de geproduceerde koffie de naam specialty coffee dragen. Het gaat om de oogsten die van gediplomeerde koffieproevers een score van minimum 80% krijgen”, zegt Linda.

 1. Eerste DUW-festival in kerk Overbeke voor een Duurzaam Wetteren
  Wetteren/Overbeke

  Eerste DUW-festival in kerk Overbeke voor een Duurzaam Wetteren

  Je fiets herstellen? Hernieuwbare energie? Of een ecologisch hapje en drankje? Je vindt het allemaal op zondag 4 december in de kerk van Overbeke tijdens het eerste Duurzaam Wetteren (DUW) Festival. Een 10-tal organisaties slaan de handen in elkaar voor het eerste DUW-Festival in Wetteren. Duo vzw en Pluk 9230 zijn de initiatiefnemers en zij omringden zich met mensen en organisaties die zich inzetten voor een solidair, duurzaam en circulair Wetteren.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. Organisatie winterbraderie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilligers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzetting blijft”
  Overmere

  Organisa­tie winterbra­de­rie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilli­gers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzet­ting blijft”

  Wat 22 jaar geleden uitgroeide als een klein initiatief voor de buurt werd een grote winterbraderie op het Kerkplein in Overmere, maar aan alle liedjes komt een einde en dit jaar zal er geen nieuwe braderie georganiseerd worden. De initiatiefnemers houden er mee op omdat ze geen vrijwilligers meer vinden en zelf al een dagje ouder worden. “We hebben nog geprobeerd voor een overnemer te vinden, maar voorlopig zijn we hier niet in geslaagd", zegt Hilde Monsecour.