Eric De Bachere en Deborah Zeelig met Lego-figuurtjes en Belgische frank.
Volledig scherm
Eric De Bachere en Deborah Zeelig met Lego-figuurtjes en Belgische frank. © Foto Didier Verbaere

LEGO-figuurtjes in ruil voor frank (ook de waardeloze munten)

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Leedse brandweermannen bestrijden bosbranden in Portugal: “Op een bepaald moment kregen we een douche van een blushelikopter”
  PREMIUM
  Lede

  Leedse brandweer­man­nen bestrijden bosbranden in Portugal: “Op een bepaald moment kregen we een douche van een blusheli­kop­ter”

  Bosbranden bestrijden, in Portugal is het in de zomer dagelijks kost voor de brandweer. Gelukkig kunnen de Portugezen daarbij rekenen op hulp uit het buitenland. Ook brandweermannen Michael, Brecht, Bruno, Olivier en Enigo uit Lede gingen zeven dagen aan de slag bij het vrijwillig brandweerkorps Bombeiros Voluntários de Castro Daire. “Hier helpen of daar maakt niet veel uit, alleen zijn de omstandigheden en het materiaal verschillend.”