Eric De Bachere in zijn winkel 'Brick Planet', een paradijs van 700 vierkante meter voor jonge én oudere Legoliefhebbers.
Volledig scherm
Eric De Bachere in zijn winkel 'Brick Planet', een paradijs van 700 vierkante meter voor jonge én oudere Legoliefhebbers. © Foto Didier Verbaere

"Ja, Lego is ook voor volwassenen"

WETTERENBrick Planet opende vorige maand in alle stilte in Wetteren. De winkel is een paradijs van 700 vierkante meter voor Legoliefhebbers. Eric De Bachere biedt er werkelijk alles aan, van exclusieve verzamelstukken tot blokjes in bulk. De man begon acht jaar geleden met een online shop, en liet onlangs zijn job vallen voor zijn droom. De officiële opening is op 17 oktober.

  1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
    Sparen

    Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

    Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.