Sue en Abby Whittaker vertellen het liefdesverhaal van Paula en soldaat Cyriel.
Volledig scherm
PREMIUM
Sue en Abby Whittaker vertellen het liefdesverhaal van Paula en soldaat Cyriel. © Didier Verbaere

Hoe een onweer tijdens de bevrijding winkeldochter Paula en Brits soldaat Cyriel samenbracht

De bevrijding van Wetteren, 75 jaar geleden, bracht de Wetterse Paula Verstraeten en haar Britse soldaat Cyriel Whittaker samen. Was dat onweer er in 1944 niet geweest, dan was Cyriel niet gaan schuilen in de winkelportiek van Paula’s ouders in de Van Cromphoutstraat. En nu, al die jaren later, studeert hun kleindochter Abby diergeneeskunde in Merelbeke, op een boogscheut van Wetteren.

0 reacties

  1. Buurt haalt slag thuis, provincie weigert vergunning voor twee windturbines op Stookte na 2.253 bezwaarschriften: “We blijven waakzaam”
    Wetteren

    Buurt haalt slag thuis, provincie weigert vergunning voor twee windturbi­nes op Stookte na 2.253 bezwaar­schrif­ten: “We blijven waakzaam”

    De provincie Oost-Vlaanderen weigert de vergunning voor de bouw en exploitatie van twee windturbines op het industrieterrein Stookte in Wetteren. Electrabel wou twee turbines bouwen op de bedrijfssites van Ajinomoto OmniChem en Recticel. Dat leidde tot heel wat protest in de buurt. Actiecomité Wetteren Windstil verzamelde duizenden bezwaarschriften. “Het comité wordt nog niet ontbonden.”