Het nieuwe bestuur van SOCK heeft er zin in.
Volledig scherm
Het nieuwe bestuur van SOCK heeft er zin in. © Didier Verbaere

Gloednieuw Jeugdhuis SOCK opent op 16 juli de deuren

WetterenIn de kelder van de KunstAcacemie in Wetteren opent op 16 juli het gloednieuwe Jeugdhuis SOCK de deuren. Dat staat voor Sociaal Ontmoeting Centrum in de Kelder en is ook een verwijzing naar de voormalige sokkenfabriek Cordonnier in het gebouw.

 1. Al een kwarteeuw proef je ‘Vlaamse’ pita’s bij Aphrodite: “Alles te danken aan onze voorganger Ceylan”
  PREMIUM
  Wetteren

  Al een kwarteeuw proef je ‘Vlaamse’ pita’s bij Aphrodite: “Alles te danken aan onze voorganger Ceylan”

  Een kwarteeuw geleden waren zowat alle pitazaak in Vlaanderen in Turkse of Tunesische handen. Zij leerden ons het gegrilde vlees in een broodje met, meestal looksaus, kennen. Maar in Wetteren doken Ben en Nathalie als twee onervaren horecamensen in hun eigenste pitaverhaal. Ze namen de zaak van Ceylan over en vandaag baten ze hun Pitta Aphrodite al 25 jaar lang uit.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.