Gemeente Wetteren wist niet (meer) dat ze al 40 jaar eigenaar is van woning die ze nu onbewoonbaar laat verklaren

WetterenEen woning aan de Paardenkerkhofstraat 51 in Wetteren is door het lokaal bestuur onbewoonbaar verklaard wegens ernstige gebreken. Wat de gemeente niet (meer) wist, is dat ze zelf eigenaar is van de woning. Maar de bewoners betaalden sinds 1988 geen cent huur meer. “Een aankoopakte of een verklaring waarom er geen huur werd betaald, vinden we niet terug”, klinkt het bij de diensten. Volgens een familielid van de bewoners mochten ze er gratis wonen omdat het toenmalige bestuur niet meer wou investeren in het pand. 

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. VIDEO. 120.000 kerstlichtjes sieren kersthuisje in Overmere: “Klaar om iedereen te ontvangen”
  Overmere

  VIDEO. 120.000 kerstlicht­jes sieren kersthuis­je in Overmere: “Klaar om iedereen te ontvangen”

  Freddy Garré en Ria Jacobs die al meer dan 25 jaar lang hun huis versieren met kerstlampjes hebben ondanks de moeilijke periode toch groen licht gekregen om hun activiteiten te laten doorgaan. Het koppel moest door de pandemie wel wat aanpassingen voorzien, zoals aparte een in- en uitgang. “Wie iets wil komen drinken bij ons, is zeker welkom, maar moet wel plaatsnemen op een stoel", klinkt het.