Met volle teugen genieten op Fiesta Europa in Massemen.
Volledig scherm
Met volle teugen genieten op Fiesta Europa in Massemen. © Didier Verbaere

Fiesta Europa start zomertournee in Massemen

MassemenFiesta Europa, de rondreizende markt met Europese lekkernijen, sloeg dit weekend voor het eerst sinds 2019 opnieuw haar kramen op in Massemen. 

 1. Leedse brandweermannen bestrijden bosbranden in Portugal: “Op een bepaald moment kregen we een douche van een blushelikopter”
  PREMIUM
  Lede

  Leedse brandweer­man­nen bestrijden bosbranden in Portugal: “Op een bepaald moment kregen we een douche van een blusheli­kop­ter”

  Bosbranden bestrijden, in Portugal is het in de zomer dagelijks kost voor de brandweer. Gelukkig kunnen de Portugezen daarbij rekenen op hulp uit het buitenland. Ook brandweermannen Michael, Brecht, Bruno, Olivier en Enigo uit Lede gingen zeven dagen aan de slag bij het vrijwillig brandweerkorps Bombeiros Voluntários de Castro Daire. “Hier helpen of daar maakt niet veel uit, alleen zijn de omstandigheden en het materiaal verschillend.”
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.