Extreem regenweer houdt lelijk huis in Wetteren, beelden tonen ondergelopen straten

WetterenDe Wetterse wijk Boskant en de Smetledesteenweg kregen opnieuw te kampen met zware wateroverlast na de wolkbreuk van zaterdagavond. Ook op andere plaatsen zoals het Felix Beernaertsplein en de Serskampsesteenweg was er hinder.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Politierechter D’Hondt stuurt onverbeterlijke bestuurder 3 jaar naar cel: “20 jaar lang elke veroordeling aan zijn laars gelapt”
  Berlare

  Politie­rech­ter D’Hondt stuurt onverbeter­lij­ke bestuurder 3 jaar naar cel: “20 jaar lang elke veroorde­ling aan zijn laars gelapt”

  Sven D.G. uit Berlare is door politierechter Peter D’Hondt voor drie jaar naar de gevangenis gestuurd, nadat hij opnieuw voor de rechtbank moest verschijnen in twee dossiers. De zaak werd eerder al eens uitgesteld om de man de kans te geven persoonlijk te verschijnen, maar hij kwam vandaag opnieuw niet opdagen. “Twintig jaar geleden begon zijn carrière, maar vandaag stopt ze hier", zegt politierechter Peter D’Hondt.