Diereneigenaars zullen ook hun contactgegevens moeten achterlaten aan de weide.
Volledig scherm
Diereneigenaars zullen ook hun contactgegevens moeten achterlaten aan de weide. © RV

Eigenaars dieren moeten contactgegevens kenbaar maken aan weide

Wetteren/Laarne/WichelenIn het nieuwe politiereglement voor de zone Wetteren, Laarne en Wichelen worden eigenaars of houders van weidedieren voortaan aangemaand om zich kenbaar te maken zodat voorbijgangers meteen een contactpersoon vinden bij problemen.

 1. Wetteren stond aan de wereldtop in het rolschaatsen: “Maar meer dan een kapotte koffiemolen was er niet mee te verdienen”, zegt viervoudig wereldkampioen Willy Raes (75)
  PREMIUM
  Wetteren

  Wetteren stond aan de wereldtop in het rolschaat­sen: “Maar meer dan een kapotte koffiemo­len was er niet mee te verdienen”, zegt viervoudig wereldkam­pi­oen Willy Raes (75)

  De Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring Jan Broeckaert krijgt stilaan een mooi overzicht op het roemrijke rolschaatsverleden in Wetteren. Oud-kampioenen en rolschaatsers zoals Willy Raes, Maurice Verstuyft, Marie-Jeanne Van Belleghem, Christiane Hanselaer, Ronny Colpaert en Frank Fiers schenken hun archief aan de geschiedkundige kring. Zij plannen de uitgave van een boek door journalist Eric Bracke en een overzichtstentoonstelling in september in het museum en in de trouwzaal van het voormalige gemeentehuis. Wij gingen op de koffie bij oud coryfee en viervoudig wereldkampioen rolschaatsen Willy Raes (75).
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 3. Vaccinatiecampagne twee weken op lager pitje, maar besmettingscijfers blijven stijgen: “Een derde van nieuwe besmettingen bij jongeren”
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Berlare/Zele

  Vaccinatie­cam­pag­ne twee weken op lager pitje, maar besmet­tings­cij­fers blijven stijgen: “Een derde van nieuwe besmettin­gen bij jongeren”

  Het was nationaal aangekondigd en ook de twee vaccinatiedorpen van de Eerstelijnszone Dender in Dendermonde en Hamme ontsnappen er niet aan: de komende twee weken zullen er minder vaccinaties gebeuren. Eenzelfde terugval toont zich echter jammer genoeg niet in de besmettingscijfers in deze regio, met Zele, Berlare en Hamme als koplopers. Met het grootste aandeel nieuwe besmettingen bij jongeren.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven