De reuzen van Massemen openden de 61ste Oogststoet.
Volledig scherm
De reuzen van Massemen openden de 61ste Oogststoet. © Didier Verbaere

Duizend jaar Massemen gevierd tijdens 61ste Oogststoet

Zondagmiddag trok de 61ste Oogststoet door de straten van de Massemse wijk Kortenbos. In 70 taferelen en praalwagens werd een ode gebracht aan het boerenleven uit de vorige eeuwen door honderden figuranten. Met speciale aandacht voor de viering van duizend jaar Massemen én een cameraploeg in het zog van boer Louis, één van de sterren van Don’t Worry, Be Happy.

 1. Bewoners maken kennis met mogelijke toekomstvisie van omgeving Donkmeer Berlare: “Heel veel potentieel in dit gebied”
  PREMIUM
  Berlare

  Bewoners maken kennis met mogelijke toekomstvi­sie van omgeving Donkmeer Berlare: “Heel veel potentieel in dit gebied”

  Langsheen de oevers van het Donkmeer konden inwoners van Berlare zaterdag kennismaken met de mogelijke toekomstplannen voor De Donk, Nieuwdonk en de vele natuur die de gemeente te bieden heeft. De provincie wil in samenwerking met de gemeente en de VZW Durme de natuur in het gebied sterk uitspelen en heeft daarom heel wat plannen die ze in een toekomstvisie hebben gegoten. “Deze plannen zijn niet bindend, maar geven wel al een leuke inkijk”, vertelt Hannelore Mees.
 2. Erehaag, ballonnen en applaus: carnavalisten nemen massaal afscheid van voorzitter Mario De Paepe (53)
  Wetteren

  Erehaag, ballonnen en applaus: carnavalis­ten nemen massaal afscheid van voorzitter Mario De Paepe (53)

  De grote zaal van het crematorium Westlede in Lochristi was maandagvoormiddag amper groot genoeg om alle familie, vrienden en carnavalisten in bubbels een plaats te bieden bij het afscheid van Mario De Paepe. De cafébaas van De Kroon op de Markt van Wetteren en voorzitter van het Gemeentelijke Carnavalcomité overleed vorige zondag onverwachts op 53-jarige leeftijd na een korte ziekte.