Ghorub Al Husein uit Syrië was één van de deelnemers aan het project Bruggenbouwers.
Volledig scherm
Ghorub Al Husein uit Syrië was één van de deelnemers aan het project Bruggenbouwers. © Didier Verbaere

‘Bruggenbouwers’ leren Wetteren kennen en meteen ook Nederlands in nieuw traject

WetterenDe eerste ‘Bruggenbouwers’ van de gemeente Wetteren werden donderdag in de bloemen gezet. Vrijwilligers helpen in dit project nieuwkomers en inburgeraars bij hun integratie in de gemeente. De nieuwkomers zelf volgden een intensief traject Nederlands gedurende hun werk als vrijwilliger in de gemeentelijke diensten.

 1. Twee jaar geleden nog uit partij gegooid, nu is Walter Govaert opnieuw fractieleider van Open Vld: “We gaan ons bezighouden met de échte Wetterse problemen en oplossingen aanbieden”
  PREMIUM

  Twee jaar geleden nog uit partij gegooid, nu is Walter Govaert opnieuw fractielei­der van Open Vld: “We gaan ons bezighou­den met de échte Wetterse problemen en oplossin­gen aanbieden”

  Walter Govaert, maandenlang afwezig op het politieke toneel in Wetteren, is opnieuw fractieleider van Open Vld in de gemeenteraad, de partij waar hij nota bene werd buiten gegooid. Raadslid en fractieleider Paul Lauwers werd de dag ervoor op een ‘speciale’ bijeenkomst uit de fractie gegooid. Of Open Vld nationaal dit zomaar laat passeren, valt nog af te wachten gezien het brokkenparcours van de Wetterse liberalen.
  Wetteren
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veilingmeesters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht
  PREMIUM

  “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veiling­mees­ters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht

  “Sinds we op tv komen, staat onze telefoon roodgloeiend.” Niet alleen Axel Daeseleire en Jacques Vermeire kennen intussen veilinghuis Loeckx in de Gentse binnenstad op hun duimpje. Bij Peter (64) en zoon Natan Loeckx (34) gaan jaarlijks een kleine 2.000 unieke objecten onder de hamer. Een verhelderend gesprek over rijke Chinezen, de voordelen van beleggen in antiek, en hun bijzonderste ontdekkingen. “Een man wou een kleurrijk schilderij naar het containerpark doen. Wist hij veel wie de schilder was...”
  Gent