In de kerk van Kwatrecht wordt nu ook een microbrouwerij geïnstalleerd door Victor en Hans Dusselier.
Volledig scherm
In de kerk van Kwatrecht wordt nu ook een microbrouwerij geïnstalleerd door Victor en Hans Dusselier. © Didier Verbaere

Brouwerij geïnstalleerd in Heilig Hart Kerk van Kwatrecht

De Heilig Hart Kerk van Kwatrecht in Wetteren kreeg in 2017 een nieuwe bestemming toen het gebouw werd verkocht. Hans Dusselier en zijn zoon Victor brachten er hun zaak in natuurlijke wijnen onder en starten er nu ook een brouwerij. De brouwketels en een koelschip voor natuurlijke gisting werden er deze week geïnstalleerd. Tegen kerstmis wordt het eerste bier in de kribbe van de Heilig Hart Brouwerij verwacht.

0 reacties

  1. Organisatie winterbraderie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilligers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzetting blijft”
    Overmere

    Organisa­tie winterbra­de­rie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilli­gers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzet­ting blijft”

    Wat 22 jaar geleden uitgroeide als een klein initiatief voor de buurt werd een grote winterbraderie op het Kerkplein in Overmere, maar aan alle liedjes komt een einde en dit jaar zal er geen nieuwe braderie georganiseerd worden. De initiatiefnemers houden er mee op omdat ze geen vrijwilligers meer vinden en zelf al een dagje ouder worden. “We hebben nog geprobeerd voor een overnemer te vinden, maar voorlopig zijn we hier niet in geslaagd", zegt Hilde Monsecour.