Belpop Bonanza wandelt door muzikale geschiedenis van Wetteren: van Wim De Craene tot jong talent van vandaag

Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) van Belpop Bonanza brachten de muzikale geschiedenis van Wetteren in kaart. De twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek nemen je mee langs 10 plekken waar ze tekst en uitleg geven bij de mooiste verhalen over Wetteren.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Afdeling automechanica Scheppers blijft definitief dicht maar ook toekomst andere richtingen onzeker: “In een bufferzone mogen zo weinig mogelijk activiteiten plaatsvinden”
  Wetteren

  Afdeling automecha­ni­ca Scheppers blijft definitief dicht maar ook toekomst andere richtingen onzeker: “In een bufferzone mogen zo weinig mogelijk activitei­ten plaatsvin­den”

  De gemeente Wetteren liet afgelopen week de afdeling automechanica van het Scheppers Instituut aan de Stooktestraat sluiten omdat ze niet meer over de nodige milieuvergunning beschikte. Maar ook de andere ateliers voor bloemschikken en de afdeling bouw zijn verre van zeker van de toekomst aangezien ze in een bufferzone aan het Seveso bedrijf Recticel palen. “Voorlopig zijn er geen plannen voor een sluiting maar dit probleem moet op termijn opgelost worden”, zegt waarnemend burgemeester Robbe De Wilde (Groen&Co).
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok