Een archiefbeeld uit 2010. Zo lang strijd Luc al voor het behoud van de bunker in Kwatrecht
Volledig scherm
Een archiefbeeld uit 2010. Zo lang strijd Luc al voor het behoud van de bunker in Kwatrecht © Didier Verbaere (DVL)

11 resterende bunkers worden bewaard in Wetteren

WetterenHet schepencollege van Wetteren heeft de principiële beslissing genomen om geen positief advies meer te verlenen voor de sloop van bunkers op het grondgebied. Daarmee worden 11 resterende bunkers voorgoed beschermd.

 1. Francis Van Den Abbeele zet belangrijke stap om drooglegging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrijke overwinning voor de natuur”
  Berlare

  Francis Van Den Abbeele zet belangrij­ke stap om droogleg­ging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrij­ke overwin­ning voor de natuur”

  Al meer dan tien jaar voert Francis Van Den Abbeele uit Berlare, samen met zijn advocaat, een 'kruistocht’ tegen de plannen die de provincie heeft met de polder aan de Waterhoek in Berlare. Het gebied van meer dan 7.000 hectare bevat vochtige en natte gronden, maar de provincie wil deze volledig droogleggen. Francis tekende beroep aan bij minister Zuhal Demir (N-VA) en krijgt gelijk. Hierdoor moet men met het dossier van nul herbeginnen en wordt de kans op een volledige drooglegging bijzonder klein.
 2. Ex-pistier Michel Vaarten (64) haalde in Montreal zilver op de kilometer: “Ik ging om te winnen, maar plots was een Oost-Duitser anderhalve seconde sneller”
  Baanwielrennen bijna vergeten olympiërs

  Ex-pis­tier Michel Vaarten (64) haalde in Montreal zilver op de kilometer: “Ik ging om te winnen, maar plots was een Oost-Duit­ser anderhalve seconde sneller”

  Michel Vaarten veroverde in 1976 op de Olympische Spelen in Montreal zilver op de kilometer. De Oost-Duitser Klaus-Jürgen Grünke hield hem van het goud. Tien jaar later werd Vaarten in Colorado Springs wereldkampioen keirin. Het zilver van de Spelen heeft voor de Wetteraar meer waarde dan dat WK-goud.