1. Vrouw (34) niet bestraft voor messteek in de buik van haar agressieve partner, die zelf wél 6 maanden cel krijgt
  Blankenberge/Melle

  Vrouw (34) niet bestraft voor messteek in de buik van haar agressieve partner, die zelf wél 6 maanden cel krijgt

  Een 34-jarige vrouw uit Blankenberge heeft geen straf gekregen voor poging tot doodslag op haar voormalige partner. K.V. plantte een vleesmes van meer dan 20 centimeter in de buik van de man, maar volgens de rechter werden die feiten uitgelokt. De ex is op zijn beurt veroordeeld tot 6 maanden cel voor partnergeweld tegenover de vrouw. “Mijn cliënte is een gewone, doorsnee vrouw die in een gruwelijke situatie terechtgekomen is”, pleitte de advocaat van K.V.
 1. Veilinghuis ’t Pand verlaat oud politiebureau en trekt naar oevers van de IJzer: “Ze kennen ons beter in Berlijn dan in Wetteren”
  PREMIUM
  Wetteren/Diksmuide

  Veiling­huis ’t Pand verlaat oud politiebu­reau en trekt naar oevers van de IJzer: “Ze kennen ons beter in Berlijn dan in Wetteren”

  Veilinghuis ’t Pand in de Nieuwstraat in Wetteren is een begrip in de wereld van antiquairs en verzamelaars van religieuze kunst. Zelfs de paters van Leffe zijn er klant. Na 43 jaar verlaten Paul (65) en Ingrid Coppens (70) Wetteren en starten een nieuw veilinghuis op in Diksmuide. Op 27 juni gaan de laatste stukken in het oude politiebureau onder de hamer. “Onze klanten zullen ons daar ook wel vinden.”
 1. Politierechter Peter D’Hondt goochelt opnieuw met zware straffen: Patrick P. (27) moet vier jaar naar cel na zoveelste inbreuk
  Wetteren

  Politie­rech­ter Peter D’Hondt goochelt opnieuw met zware straffen: Patrick P. (27) moet vier jaar naar cel na zoveelste inbreuk

  Na acht jaar gereden te hebben zonder rijbewijs en elke veroordeling naast zich neer te leggen is het genoeg geweest voor politierechter Peter D’Hondt. Hij stuurt Patrick P. voor vier jaar naar de cel. Opmerkelijk: de man kon zijn eigen vonnis niet bijwonen omdat er te weinig agenten beschikbaar waren om hem over te brengen door het bezoek van president Joe Biden.
 2. Contactverbod en celstraf voor twintiger die vader van ex-lief te lijf gaat met hamer: “Wilde gewoon iets uitpraten”
  PREMIUM
  Wetteren/Oosterzele

  Contactver­bod en celstraf voor twintiger die vader van ex-lief te lijf gaat met hamer: “Wilde gewoon iets uitpraten”

  Een bivakmuts, mes, hamer en kapot flesje Duvel had Arne B. (25) uit Oosterzele mee toen hij eind vorig jaar de vader van zijn ex-vriendin aan diens woning in Wetteren te lijf ging. Hij sloeg zijn slachtoffer met de hamer op het hoofd. De Dendermondse rechtbank veroordeelde hem nu tot een celstraf van veertig maanden wegens poging doodslag en een absoluut contactverbod met de familie. Het relaas van een dolgedraaide jongeman.