De meteorieten werden op Antarctica bij elkaar gesprokkeld op de blauwe ijsvelden. Die blauwe ijsvelden zijn oude ijslagen die door begraven gebergteketens worden omhooggestuwd.
Volledig scherm
De meteorieten werden op Antarctica bij elkaar gesprokkeld op de blauwe ijsvelden. Die blauwe ijsvelden zijn oude ijslagen die door begraven gebergteketens worden omhooggestuwd. © REUTERS

Zuidpoolmeteorieten vertellen meer over ontstaan van leven op Aarde

Een internationaal team van Belgische, Turkse en Japanse wetenschappers heeft op Antarctica niet minder dan 66 meteorieten verzameld. De onderzoekers, onder wie vorsers verbonden aan VUB en ULB, troffen er enkele grote meteorieten aan met een gewicht tot één kilogram. Samen zijn de meteorieten goed voor zo’n acht kilogram aan wetenschappelijke waarde.

0 reacties

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.

Wetenschap & Planeet