Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Wie eerder met pensioen gaat, gaat eerder dood

Vroegpensioen is dodelijk. Nieuw onderzoek toont aan: wie eerder stopt met werken, overlijdt eerder.

81 reacties

 • Gerd Peeters

  5 jaar geleden
  Mijn man is op pensioen gegaan met een hersentumor, hij was toen 60 jaar maar kon niet meer verder. Het is gelukkig goed afgelopen en nu geniet hij van zijn pensioen.
 • christel van de perre

  5 jaar geleden
  dat heb ik er voor over!!!!!
 • chantal prez

  5 jaar geleden
  Tezelfdertijd een bericht in deze krant dat de topmanagers van de Bel 20 hun verloning,de kaap van 2 miljoen euro per jaar genomen hebben.En dan verminderen ze de vennootschapsbelasting,een bedrag dat ze evengoed aan de pensioenen konden geven.Zou uiteindelijk meer opbrengen voor die bedrijven want nu gaan de mensen uit wraak in het buitenland winkelen! Het IQ van deze regering is beneden alle peil.
 • Gert De Vries

  5 jaar geleden
  Als het in de VS net zo als in België is dat men zich vanuit invaliditeit (en soms ook vanuit ziekte) financieel voordeel doet om met vervroegd pensioen te gaan, dan moeten ze die zieken er al direct uitrekenen om geen vertekend beeld te hebben
 • chantal prez

  5 jaar geleden
  Van slechts de laatste paar weken: TEVA schrapt 14000 jobs wereldwijd. Osram schrapt 8700 jobs wereldwijd.Siemens schrapt 7400 jobs wereldwijd.In de volgende 5 jaar worden 50% van de jobs in banken geschrapt. Honderden miljoenen jobs worden al sedert de crisis geschrapt.En in België moet men werken tot men doodvalt? Schandalig wat ze de mensen wijs maken!
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topwetenschapper met grote menselijke kwaliteiten”

  Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topweten­schap­per met grote menselijke kwalitei­ten”

  De tweede Belgische beroepsastronaut, Frank De Winne, is vol lof over Raphaël Liégeois. Hij noemt hem een "wetenschapper van hoog niveau", die ook sterk is in wetenschapscommunicatie. Daarnaast prijst De Winne vooral Liégeois' menselijke kwaliteiten. "Hij is enorm stressbestendig", weet Frank De Winne. "Hij is iemand die in ploeg kan werken, ook samen met mensen van verschillende culturen. Dat zijn allemaal kwaliteiten die je nodig hebt als astronaut."