Regionaal WHO-directeur voor Europa, Hans Kluge.
Volledig scherm
Regionaal WHO-directeur voor Europa, Hans Kluge. © EPA

WHO: “Covid nu grootste doodsoorzaak in Europa, tegen maart meer dan twee miljoen coronadoden”

Hans Kluge, de Belgische directeur voor Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, noemt de coronasituatie “heel ernstig”. Volgens de WHO zal Europa tegen maart volgend jaar de kaap van twee miljoen Covid-19-doden bereiken. Kluge roept alle Europese landen op voor een “vaccin-plus”-aanpak te gaan: vaccins inzetten in combinatie met preventieve maatregelen.

 1. Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topwetenschapper met grote menselijke kwaliteiten”

  Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topweten­schap­per met grote menselijke kwalitei­ten”

  De tweede Belgische beroepsastronaut, Frank De Winne, is vol lof over Raphaël Liégeois. Hij noemt hem een "wetenschapper van hoog niveau", die ook sterk is in wetenschapscommunicatie. Daarnaast prijst De Winne vooral Liégeois' menselijke kwaliteiten. "Hij is enorm stressbestendig", weet Frank De Winne. "Hij is iemand die in ploeg kan werken, ook samen met mensen van verschillende culturen. Dat zijn allemaal kwaliteiten die je nodig hebt als astronaut."
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.