Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Wetenschappers vinden manier om met dromende mensen te communiceren

Onderzoekers zijn erin geslaagd om te communiceren met mensen die aan het dromen waren. In een studie die vandaag in het vaktijdschrift Current Biology verschijnt, konden dromers vragen beantwoorden of zelfs simpele rekensommen oplossen.

9 reacties

 • Joris Vanderaert

  1 week geleden
  Linda Wellekens, het verbaast me steeds dat mensen een uitgesproken mening kunnen hebben over iets waarvan ze niks begrijpen. Misschien kunnen ze wel slaapproblemen oplossen, of manieren vinden om mensen een lekkere ontspannende droom te geven. Te vroeg om iets over te zeggen. Maar voor mij wel genoeg om te onderzoeken.
 • Linda Wellekens

  1 week geleden
  Jongens toch, is dat alles wat de wetenschap aan nuttigs kan produceren ? Blijf van de slaap af, niemand weet echt wat er dan gaande is en wat er gaat gebeuren als je ook daar ingrijpt.
 • Dries Dumoulin

  1 week geleden
  Ja allez lap ! en ik die dacht alles wat ik nog had waren mooie dromen die ze mij niet konden afpakken !? 💭
 • Steven De Baerdemaeker

  1 week geleden
  Was het dan niet eerder hypnose? Of wat slaapwandelaars ondervinden, met deze mensen kan men ook communiceren, als het hun "droom" volgt.
 • Paul vanhaezebrouck

  1 week geleden
  De regering gaat dat gebruiken om de mensen een belastingverhoging aan te praten, dat doen ze nu al denk ik.
 1. Je moet elke dag op hetzelfde uur naar bed gaan en powernaps zijn slecht: slaapcoach doorprikt 11 mythes over slaap
  PREMIUM

  Je moet elke dag op hetzelfde uur naar bed gaan en powernaps zijn slecht: slaapcoach doorprikt 11 mythes over slaap

  Een verzwaringsdeken voor een betere slaap en ‘s avonds sporten om sneller in dromenland te vertoeven: op het wereldwijde web krioelt het van de slaapadviezen. Maar welke kloppen nu echt? En welke adviezen kunnen rechtstreeks de vuilbak in? Slaapcoach Ellen Smets neemt de meest voorkomende opvattingen over onze slaap onder de loep en scheidt het kaf van het koren.
 2. Als we ooit naar Mars reizen, is het dankzij deze jeep van 2,4 miljard
  PREMIUM
  12

  Als we ooit naar Mars reizen, is het dankzij deze jeep van 2,4 miljard

  Mission accomplished en een zucht van opluchting bij NASA: voor het eerst in negen jaar is een ruimtetuig geland op Mars. De robotjeep Perseverance heeft z’n ‘7 minutes of terror’ met glans doorstaan en gaat op zoek naar leven op de rode planeet. De Marsrobot heeft onder meer een kleine helikopterdrone mee, een toestel dat zuurstof produceert én de namen van tientallen kinderen uit Boutersem op een microchip. Als de missie van 2,4 miljard euro slaagt, staan we weer een stap dichter bij ruimtetoerisme naar Mars.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Wetenschap & Planeet