De schade was aanzienlijk na de aardbeving op Kos dit jaar
Volledig scherm
De schade was aanzienlijk na de aardbeving op Kos dit jaar © AFP

Wetenschappers verwachten lange reeks van verwoestende aardbevingen in 2018 omdat de Aarde trager draait

Onze planeet draait een fractie trager dan normaal en dat heeft mogelijk dramatische gevolgen. Volgens Amerikaanse onderzoekers wordt 2018 een rampjaar met verhoogde seismische activiteit.

46 reacties

 • censor

  4 jaar geleden
  natuurlijk draait de aarde trager..nogal logisch...met acht miljard mensen erop en volgens mij is de aarde ook aan het zakken, door dat immens gewicht...van al die mensen.
 • Jean-Pierre Vijt

  4 jaar geleden
  Wijkt de klok die metingen doet niet ook een beetje af ? Evenals :opwarming van de aarde . Dit is al bezig van na de ijstijd . Denk niet dat er toen al een auto rondreed of fabriek aanwezig was. Het enige wat we moeten doen is afval beperken ! Minder plastiek wegwerp. Geen productie meer van dit . Stevigere flessen uit plastiek met statiegeld. Betere kwaliteit van keukenapparaten ,wasmachines enz Zodat deze langer meegaan zoals vroeger !
 • De Waen Luc

  4 jaar geleden
  Cris Horn : De aarde koelt al 18 jaar af..check real data
 • Walter Claeys

  4 jaar geleden
  Dus 8 uren duren nu langer dan pakweg 100 jaar geleden. Voilà de oorzaak van de vermoeidheid van zoveel mensen. En al eens berekend hoeveel loonverlies er op die manier geleden wordt?
 • Karel Luyten

  4 jaar geleden
  De aarde zal zich moeten haasten om de eerste te zijn. Er zijn een paar pinokkio's met raketten, die ook voor aardbevingen kunnen zorgen.

Wetenschap & Planeet