NASA's Hubble-ruimtetelescoop maakte dit beeld van Mars in 2003.
Volledig scherm
NASA's Hubble-ruimtetelescoop maakte dit beeld van Mars in 2003. © REUTERS

Wetenschappers ontdekken acht mogelijke plekken voor een kolonie op Mars

Aan de hand van beelden gemaakt door NASA's Mars Reconnaissance Orbiter hebben onderzoekers acht locaties met gigantische ijsafzettingen geïdentificeerd op de rode planeet. Die kunnen in de toekomst dienen als watervoorraad voor een menselijke kolonie.

15 reacties

 • René Mattyns

  4 jaar geleden
  Komt niks van in huis.
 • Serge Surmont

  4 jaar geleden
  Zeer goed, kunnen de mensen starten met de opwarming van die planeet, daar zijn ze goed in. Hugo, technologie heeft een grote stap voorwaarts gezet. In die tijd hebben de amerikanen niet de mogelijkheid dat te doen.
 • hugo van de velde

  5 jaar geleden
  En dan zijn er mensen die nog twijfelen aan de maanlanding. En ik heb dat allemaal zelf meegemaakt destijds. Een bezoek aan Mars is ons toen voorgesteld als een volledig logische stap.
 • François Defosse

  5 jaar geleden
  Chemisch verontreinigd water? Naar Mars gaan = iedereen dood.
 • Ron Hermans

  5 jaar geleden
  Een investering van die financiële omvang als deze voorzien voor het Mars project hier op Aarde is meer aangewezen dan een onzeker hypothetisch verlangen naar een betwistbaar experiment.
 1. Toch maar beter geen middagdutje? Regelmatig dutten gelinkt aan grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes

  Toch maar beter geen middagdut­je? Regelmatig dutten gelinkt aan grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes

  Slecht nieuws voor iedereen die al eens graag een middagdutje doet: nieuw onderzoek toont aan dat regelmatig dutten gelinkt kan worden aan een grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes. “De studie onderlijnt het belang voor zorgverleners om patiënten routinematig te vragen naar hun ‘dutgewoontes’”, aldus dokter Phyllis Zee van de Northwestern-universiteit in Chicago. Op die manier zouden artsen beter kunnen inschatten of de patiënt risico loopt op hart- en vaatziekten.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.

Wetenschap & Planeet