(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Getty Images/iStockphoto

Wetenschappers in België bereiken nieuwe doorbraak in alzheimeronderzoek

WetenschapEen onderzoeksteam van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en de KU Leuven heeft ontdekt hoe het eiwitcomplex gamma-secretase opgebouwd is ons lichaam. Dat heeft de VIB bekendgemaakt. Gamma-secretase speelt een belangrijke rol in het ziekteproces van alzheimer. De inzichten van de studie kunnen gebruikt worden in de ontwikkeling van medicatie tegen de ziekte.

5 reacties

 • Jonny Van den Bruel

  2 dagen geleden
  Fantastisch dat er ernstig wordt ingezet om deze ziekte te kunnen aanpakken of voorkomen. Onze moeder is dementerend en het is zo pijnlijk voor haar om zichzelf te zien aftakelen, ondanks alle liefde en aandacht die wij haar geven en de goede zorgen die ze krijgt in het rust- en verzorgingstehuis.
 • Hubert Van Herck

  2 dagen geleden
  Gelukkig een doorbraak in deze vreselijke ziekte. Hopelijk binnen enkele jaren een medcijn zodat ouderen hun (klein)kinderen blijven herkennen.
 • Ria Vertongen

  2 dagen geleden
  Toch super nieuws, de hoop groeit verder
 • wim CLAES

  2 dagen geleden
  Dus we zitten een stapje dichterbij in de behandeling van deze vreselijke ziekte maar we zijn er nog lang niet...'
 • Ingrid Langohr

  2 dagen geleden
  Schitterend! Laat ons hopen en bidden dat het allemaal lukt!
 1. Europa stuurt eind juli baanbrekende commerciële satelliet Quantum de ruimte in

  Europa stuurt eind juli baanbreken­de commer­ciële satelliet Quantum de ruimte in

  Vandaag stelde het Europese ruimtevaartbureau ESA de commerciële satelliet Quantum voor. ESA zal de satelliet samen met enkele Europese bedrijven eind deze maand de ruimte insturen. Wat de satelliet zo revolutionair maakt is dat hij na de lancering geherprogrammeerd kan worden. Zo kan de dekking, de sterkte van het signaal, het frequentiebereik en bandbreedte aangepast worden aan de behoeften van de consumenten.

Wetenschap & Planeet