Beeld ter illustratie. In de versteende resten van een 860 miljoen jaar oud rif in het noordwesten van Canada vonden wetenschappers structeren die erg lijken op de skeletten van moderne zeesponsen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. In de versteende resten van een 860 miljoen jaar oud rif in het noordwesten van Canada vonden wetenschappers structeren die erg lijken op de skeletten van moderne zeesponsen. © Shutterstock

Wetenschappers denken oudste dierenfossiel te hebben gevonden

Wetenschappers hebben mogelijk het 890 miljoen jaar oude fossiel van een zeespons gevonden in Canada. Als de vondst echt een fossiel blijkt, dan is dit het alleroudste dierenfossiel dat ooit gevonden is. Wetenschapper Elizabeth Turner van de Canadese Laurentian University beschrijft haar vondst in het vakblad Nature.

  1. Belg toont met software hoe het perfecte Instagramplaatje van influencers tot stand komt
    Play

    Belg toont met software hoe het perfecte Instagram­plaat­je van influen­cers tot stand komt

    De Belgische artiest en ontwikkelaar Dries Depoorter slaagt er met software in om te achterhalen hoe een foto op Instagram tot stand komt. Amper tien dagen geleden begon hij met het signaal van livestreamcamera’s op te nemen. Onder meer Times Square in New York werd door Depoorter in de gaten gehouden. Nadien zocht de Belg op Instagram naar foto’s die op diezelfde locatie werden gemaakt. Het resultaat van die zoektocht zie je uitgebreid in bovenstaande video.