Beeld ter illustratie. In de versteende resten van een 860 miljoen jaar oud rif in het noordwesten van Canada vonden wetenschappers structeren die erg lijken op de skeletten van moderne zeesponsen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. In de versteende resten van een 860 miljoen jaar oud rif in het noordwesten van Canada vonden wetenschappers structeren die erg lijken op de skeletten van moderne zeesponsen. © Shutterstock

Wetenschappers denken oudste dierenfossiel te hebben gevonden

Wetenschappers hebben mogelijk het 890 miljoen jaar oude fossiel van een zeespons gevonden in Canada. Als de vondst echt een fossiel blijkt, dan is dit het alleroudste dierenfossiel dat ooit gevonden is. Wetenschapper Elizabeth Turner van de Canadese Laurentian University beschrijft haar vondst in het vakblad Nature.

  1. Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt
    Play

    Deze microchip is het kleinste vliegende object dat ooit door de mens is gemaakt

    De ‘microvlieger’ kan uitgerust worden met miniatuurtechnologie. Dat kan gaan van antennes en sensoren tot geheugenopslag of draadloze communicatie: “Het doel van dit project was om een vliegsysteem te koppelen aan een elektronische microchip, met het idee dat dit ons in staat zou stellen om zeer functionele elektronische miniatuurapparaatjes te distribueren, bijvoorbeeld om de omgeving te scannen op ziektepartikels, om te patrouilleren of om vervuiling op te sporen”, aldus professor John A. Rogers van Northwestern University, die aan het hoofd staat van het ontwikkelingsproject.

Wetenschap & Planeet