(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Thinkstock

Wetenschap werkt aan muggen die niet meer steken: "Geen beet, geen ziekte"

Twee wetenschappers van de Universiteit van Oregon (UO) denken een manier gevonden te hebben om muggen zo te veranderen dat ze niet meer steken. Dat zou ons vooral slapeloze zomernachten besparen. In het Zuiden zou het de verspreiding van een aantal ernstige ziektes en aandoeningen zoals malaria, zika of dengue, helpen voorkomen.

2 reacties

 • Guy De Smet

  5 jaar geleden
  Allemaal mooi en wel. Maar wat gaan ze dan doen met al de muggen die WEL steken....condooms geven zodat ze zich niet meer voortplanten ?
 • Elsie Gosse

  5 jaar geleden
  Nu nog een oplossing vinden zodat een andere diersoort, de mens, eveneens stopt met het getreiter van zijn soortgenoten en het dierenrijk. Dat zal alvast ook veel slapeloze nachten schelen.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.