Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Wetenschap toont aan dat we onze koffie allemaal verkeerd zetten. Hoe moet het dan wel?

Misschien wel de meest omvattende studie naar espresso ooit, zo wordt het onderzoek in het vakblad Matter omschreven. Nooit eerder werd koffie zo uitvoerig getest en gloeiend heet in wiskundige formules gegoten. Zo ontrafelden wetenschappers hét geheim van het perfecte kopje. En is filterkoffie echt gezonder dan een espresso?

11 reacties

 • johny matheeuwsens

  11 maanden geleden
  Onvoorstelbaar, is dat echt zo belangrijk? Wetenschap, wow, gewoon proeven is dus te makkelijk.
 • Andy De Schieter

  11 maanden geleden
  Je drinkt wat en hoe je wilt.
 • dirk billiet

  11 maanden geleden
  Proficiat aan de wetenschappers die hun loon en tewerkstelling moeten veilig stellen. Ik heb al vele jaren een koffieautomaat in de keuken en vul de canister gewoon met Lidl oploskoffie... 't is goed genoeg. En mijn chocomelk canister vul ik met nesquick poeder... da's wel de beste
 • Thomas Vervoort

  11 maanden geleden
  Moet niet lezen om te weten wat ze gaan zeggen. Waarschijnlijk dingen als het mag niet kokend zijn etc. Allemaal dingen die je normaal nooit doet bij koffie zetten tenzij je een barbaar bent.
 • christianne bruyland

  11 maanden geleden
  Vind bambou koffie ook niet slecht, als het eens vlug moet gaan, voor de rest kook ik het water net niet en giet ik handmatig op.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Immense ijsberg valt in stukken uit elkaar en deelt enkel schampschot uit aan Zuidpool-eiland met pinguïns. Maar het gevaar is nog niet geweken

  Immense ijsberg valt in stukken uit elkaar en deelt enkel schamp­schot uit aan Zuid­pool-ei­land met pinguïns. Maar het gevaar is nog niet geweken

  De gigantische ijsberg met de naam ‘A-68A’ is rakelings langs het Zuidpool-eilandje South Georgia gedreven. Dat is goed nieuws, want gevreesd werd dat de ijskolos zou crashen op het eiland, met een ecologische ramp tot gevolg. Een ‘handrembocht in James Bond-stijl’ stak er net op tijd een stokje voor, al kwam het wel nog tot een kleine botsing. Minder goed nieuws is dat nu losgebroken ijsschotsen nog steeds een bedreiging voor het eiland vormen.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

Wetenschap & Planeet