Nieuw logo van Flanders Technology & Innovation.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw logo van Flanders Technology & Innovation. © RV

‘Welkom in de Doe-komst.’ Flanders Technology maakt ambitieuze comeback: “We willen crisissen bezweren”

Na 25 jaar komt Flanders Technology & Innovation terug, met vijf moderne innovatieprojecten. “Vlaanderen speelt de Champions League op vlak van technologie en innovatie, maar dat is bij een breed publiek te weinig bekend. Er liggen tal van kansen om oplossingen te vinden voor huidige en toekomstige crisissen”, klinkt het ambitieus.

0 reacties

  1. NASA detecteert meer dan 50 superuitstoters van methaan vanuit de ruimte: “Unieke kans om uitstoot van menselijke activiteiten te verminderen”
    Wetenschap

    NASA detecteert meer dan 50 superuit­sto­ters van methaan vanuit de ruimte: “Unieke kans om uitstoot van menselijke activitei­ten te verminde­ren”

    De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA heeft vanuit de ruimte meer dan 50 superuitstoters van methaan gedetecteerd op aarde. Het gaat om olie- en gasfaciliteiten en stortplaatsen in onder andere Iran, Turkmenistan en de VS. Van bepaalde uitstootwolken was het bestaan nog niet bekend bij de wetenschappers. “Sommige van de methaanpluimen die EMIT heeft gedetecteerd, behoren tot de grootste die ooit gezien zijn”, vertelt onderzoeker Andrew Thorpe aan persbureau Reuters.