Illustratie gemaakt door de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) toont de Hayabusa-2 ruimtesonde die op de Ryugu asteroïde landt.
Volledig scherm
Illustratie gemaakt door de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) toont de Hayabusa-2 ruimtesonde die op de Ryugu asteroïde landt. © EPA

Water gevonden op asteroïde verklaart mogelijk oorsprong van leven op aarde

De stofdeeltjes die een Japanse ruimtesonde heeft gevonden op een asteroïde op ongeveer 300 miljoen kilometer van de aarde, bevatten een verrassend bestanddeel: een waterdruppel. Die ontdekking biedt nieuwe steun voor de theorie dat het leven op aarde mogelijk uit de ruimte is gezaaid.

5 reacties

 • Sharon Debeul

  7 dagen geleden
  Alles komt letterlijk vanuit de ruimte. Zelfs de vorming van onze planeet is van sterrenstof.
 • Bart Verwegen

  2 weken geleden
  Natuurlijk komt het water uit de ruimte, alle objecten in ons zonnestelsel tot de kuipergordel en de oortwolk bestaan bijna volledig uit hetzelfde ruimtepuin.
 • Ives Ameel

  2 weken geleden
  Maar van waar komt die druppel vandaan?
 • Nicolas Van Hoecke

  2 weken geleden
  Zou mij verwonderen dat er na impact nog iets overbleef van dat water/ijs...Zal de combinatie zijn van ijstijd en regen, zuurstof en wat nog allemaal.
 • David Van Achter

  2 weken geleden
  Ok, goed en wel. Maar als een grote of kleine meteoriet inslaat, wordt dan het organisch gedeelte gewoon niet weg gevaagd door de hitte van de ontploffing?
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.