De ‘trein’ van lichtjes die vannacht door de hemel trok.
Volledig scherm
De ‘trein’ van lichtjes die vannacht door de hemel trok. © Twitter/Marco Langbroek

Wat is die mysterieuze streep lichtjes aan de hemel?

De voorbije nacht was in de lucht een bijzonder verschijnsel waarneembaar. Aan de hemel was een streep van tientallen lichtjes zichtbaar die op sterren leken. Vermoedelijk ging het om satellieten van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX, die vrijdag in een baan om de aarde zijn gebracht. Dat zegt ook weerman Frank Deboosere. “De heldere lichtpunten vannacht rond 1.00 uur aan de hemel zijn dus de Starlink-satellieten van SpaceX”, tweette hij.

6 reacties

 • stef Buyens

  5 maanden geleden
  Vandaag terug gezien
 • Theo Knoop

  1 jaar geleden
  Ik heb net van west naar oost vanaf 22.30 uur tot 22.15 de rij met lichten door de nacht zien trekken , tientallen als een ketting en als laatste wat losse er achteraan .Nacht boven Beuningen
 • Rik Hofman

  2 jaar geleden
  Ik heb ze vanavond ook gezien!
 • Roger Vanopstal

  2 jaar geleden
  En maar zeuren over het milieu en ondertussen vervuilen we de nabije kosmos. Van mij mag het anders leefden we nog in de bomen tussen d chimpansees.
 • martijn ramaekers

  2 jaar geleden
  Ik heb het ook gezien en heb 1min 20 zitten filmen. Helaas mijn gsm laat nauwelijks een vage lichtstreep zien. Maar was wel spectaculair om zo te volgen aan de hemel!
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Onze wetenschapsexpert heeft grote bedenkingen bij fabriek in IJsland: "Dit zal de klimaatopwarming niet tegengaan”
  Play

  Onze weten­schaps­ex­pert heeft grote bedenkin­gen bij fabriek in IJsland: "Dit zal de klimaatop­war­ming niet tegengaan”

  In IJsland is een fabriek opgestart die CO2 uit de lucht haalt en omzet in een gesteente. De bedoeling is om op die manier jaarlijks 4.000 ton broeikasgas uit de lucht te halen. Maar zal dat ook een effect hebben op de klimaatopwarming? Volgens wetenschapsexpert Martijn Peters moeten we geen te grote verwachtingen hebben. “We produceren 33 miljard ton broeikasgas per jaar. Die 4.000 ton is dus een druppel op een hete plaat.”

Wetenschap & Planeet