De ‘trein’ van lichtjes die vannacht door de hemel trok.
Volledig scherm
De ‘trein’ van lichtjes die vannacht door de hemel trok. © Twitter/Marco Langbroek

Wat is die mysterieuze streep lichtjes aan de hemel?

De voorbije nacht was in de lucht een bijzonder verschijnsel waarneembaar. Aan de hemel was een streep van tientallen lichtjes zichtbaar die op sterren leken. Vermoedelijk ging het om satellieten van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX, die vrijdag in een baan om de aarde zijn gebracht. Dat zegt ook weerman Frank Deboosere. “De heldere lichtpunten vannacht rond 1.00 uur aan de hemel zijn dus de Starlink-satellieten van SpaceX”, tweette hij.

6 reacties

 • stef Buyens

  2 jaar geleden
  Vandaag terug gezien
 • Theo Knoop

  3 jaar geleden
  Ik heb net van west naar oost vanaf 22.30 uur tot 22.15 de rij met lichten door de nacht zien trekken , tientallen als een ketting en als laatste wat losse er achteraan .Nacht boven Beuningen
 • Rik Hofman

  4 jaar geleden
  Ik heb ze vanavond ook gezien!
 • Roger Vanopstal

  4 jaar geleden
  En maar zeuren over het milieu en ondertussen vervuilen we de nabije kosmos. Van mij mag het anders leefden we nog in de bomen tussen d chimpansees.
 • martijn ramaekers

  4 jaar geleden
  Ik heb het ook gezien en heb 1min 20 zitten filmen. Helaas mijn gsm laat nauwelijks een vage lichtstreep zien. Maar was wel spectaculair om zo te volgen aan de hemel!
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.