ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Wasmachine verspreidt resistente bacteriën

Bacteriën die resistent zijn voor antibiotica kunnen via de schone was uit de wasmachine worden overgedragen op mensen. Dat blijkt uit Duits onderzoek dat is gepubliceerd in het Amerikaanse vaktijdschrift Applied and Environmental Microbiology.

17 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Terug naar het (hand)wassen met het schuurborsteltje in de gemeenschappelijke wasplaats en nadien gaan drogen op den bleek. In die tijd hadden mensen nog nooit over resistente bacteriën gehoord.
 • Edwige Spiegel

  2 jaar geleden
  Tegenwoordig wordt er over alles gezeverd en onzin verkondigd. Af en toe eens een kookwas draaien.
 • Rachel Cousse

  2 jaar geleden
  Beddengoed en handdoeken was ik op 90 graden, deze was doe ik wekelijks om mijn wasmachine bacterië-vrij te houden. En bij de fijne was (30 en 40°) gebruik ik Dettol Perfecte Hygiëne, maar deze Dettol doe ik nooit meer in het bakje van de wasverzachter (zoals in de gebruiksaanwijzing staat) maar wel als extra bij het wasmiddel, omdat ik anders last heb van allergische reactie.
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Om de zoveel wasbeurten vraagt mijn machine om een trommelreiniging te doen op negentig graden.Leeg dan wel te verstaan.
 • Evy De Poorter

  2 jaar geleden
  Beste Sandra,ik geef je 100%Gelijk,mijn wasmachin heb ik ook 29jaar en ook altijd met azijn gespoeld! Het is goed voor de machine,ellementen,kleren en huid.

Wetenschap & Planeet