Silvio Berlusconi doet zijn jas uit om zijn borstspieren te laten zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Silvio Berlusconi doet zijn jas uit om zijn borstspieren te laten zien. © EPA

Waarom vrouwen geniepig seksisme accepteren

de VolkskrantVrouwen accepteren verborgen en minder vijandige vormen van seksisme, omdat ze die verwarren met vriendelijkheid. Dat blijkt uit een serie studies van Britse psychologen, gepubliceerd door het Journal of Personality and Social Psychology naar ‘welwillend’ seksisme. 

9 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  De meeste mannen zijn oprecht vriendelijk en hoffelijk tegenover vrouwen. Het zijn eerder de vrouwen die geniepig zijn: wie niet sterk is, moet 'slim' zijn. Trouwens, hebben vrouwen dan geen vrouwelijke intuïtie om zich te beschermen tegen onoprechte mannen?
 • wim van meirvenne

  2 jaar geleden
  Mijn ervaring als je met veel vrouwen samen werkt is dat ze onder mekaar heel veel over sex praatjes en constant zelf heel veel sexueel getinte opmerkingen maken.
 • Vincent Van de Velde

  2 jaar geleden
  Mogen we eigenlijk nog iets zeggen tegen vrouwen ??
 • wim rooyakkers

  2 jaar geleden
  Vrouwen staan uren voor de spiegel om er maar goed uit te zien,en zeg je dat ze er goed uit zien,dan is ook weer niet goed
 • Polyvalent

  2 jaar geleden
  Liever dat we de deur voor jullie neus dicht laten vallen??
 1. Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson
  Play

  Waarom je beter wel of beter niet kiest voor het vaccin van Johnson & Johnson

  Alle volwassenen jonger dan 41 jaar kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op de reservelijst QVAX voor een vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich aanmelden op de Qvax-lijst. Zij kunnen dan worden opgeroepen wanneer er een overschot van Pfizer is, niet voor Johnson & Johnson of een ander vaccin. Maar wat zijn de voordelen van het J&J-vaccin? En zijn er ook nadelen? En zal je zo sneller gevaccineerd zijn? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit bij HLN LIVE.

Wetenschap & Planeet