(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Waar staan we met ontwikkeling van coronavaccin? En wie krijgt het als eerste toegediend?

CoronavirusWereldwijd wordt er gezocht naar een vaccin tegen Covid-19. Het kandidaat-vaccin dat AstraZeneca probeert te ontwikkelen, kreeg een tegenslag te verwerken en staat momenteel on hold. De wijdverspreide berichtgeving rond vaccins noopte het Nationaal Crisiscentrum op zijn wekelijkse persconferentie tot het scheppen van klaarheid. Hoe werkt vaccinatie precies? Waar zitten we met de ontwikkeling van een vaccin? En wie zal het middel als eerste toegediend krijgen in ons land?

 1. Darts in de ruimte: NASA laat raket botsen met asteroïde
  14

  Darts in de ruimte: NASA laat raket botsen met asteroïde

  NASA zal op 24 november een raket de ruimte insturen om die met opzet te laten botsen met een asteroïde. Deze ruimtemissie dient als test om in de toekomst de aarde beter te beschermen. De Double Asteroid Redirection Test, of kortweg DART, zal proberen de relatief ‘dichte’ asteroïde van koers te laten veranderen. Vandaag bevestigde NASA ook het officiële vertrekuur. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt in onderstaande video uit wat er juist zal gebeuren.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Wetenschap & Planeet