Volledig scherm
© ANP

Waar blijft CureVac, het vijfde vaccin dat België bestelde?

België reserveerde vorig jaar - in totaal bijna 30 miljoen - vaccins bij vijf verschillende farmaproducenten: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson en CureVac. De eerste drie werden alvast geleverd en/of toegediend. Johnson & Johnson is dan weer begonnen aan zijn eindsprint. Maar hoe zit het met CureVac, het vijfde vaccin in het rijtje?

 1. Onwaarschijnlijke beelden tonen hoe aapje computerspel speelt met zijn hersenen, dankzij een chip van Elon Musk
  Play

  Onwaar­schijn­lij­ke beelden tonen hoe aapje computer­spel speelt met zijn hersenen, dankzij een chip van Elon Musk

  Een aap die een computerspel speelt zonder handen of poten maar alleen via zijn hersenen. Die onwaarschijnlijke beelden hebben wetenschappers nu ook gedeeld met de wereld. Miljardair Elon Musk gaf de opdracht aan een van zijn bedrijven, Neuralink, om een chip in te planten in de hersenen van een aapje en zo zijn gedrag te sturen. Het nieuws van het geslaagde experiment maakte hij begin februari al bekend, nu deelt Neuralink ook de beelden.
 2. Maggies broer Eddie De Block (53) werkt mee aan CureVac-vaccin: “Ik wil mijn steentje bijdragen aan de bestrijding van corona”
  PREMIUM
  Merchtem

  Maggies broer Eddie De Block (53) werkt mee aan CureVac-vac­cin: “Ik wil mijn steentje bijdragen aan de bestrij­ding van corona”

  Eddie De Block (53) uit Merchtem, broer van voormalig minister Maggie, werkt mee aan de ontwikkeling van het coronavaccin van het Duitse CureVac. Hij zal de komende maanden samen met epidemioloog Pierre Van Damme de doeltreffendheid van het vaccin onderzoeken. Daarvoor zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers. “Dit is een leerrijke ervaring”, zegt De Block.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

Wetenschap & Planeet