Halverwege april was er 's ochtends nauwelijks verkeer op de E40.
Volledig scherm
Halverwege april was er 's ochtends nauwelijks verkeer op de E40. © Koen Moreau

VUB onderzoekt impact van corona op mobiliteitsgewoontes

De maatregelen om corona in te dijken, hebben de laatste weken onze mobiliteit sterk beperkt. Nu bekend is hoe de volgende fases zullen verlopen, denken we al na over hoe we ons de komende tijd zullen verplaatsen. Wordt alles weer als voorheen of verandert onze kijk op mobiliteit? De VUB wil het onderzoeken en is daarom een enquête gestart.

2 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Daar zijn ze weer,profiteren van een pandemie om onze burgers nog meer in hun zakken te zitten.Straks mogen we ons nog enkel met onze auto verplaatsen om te werken en te consumeren .Onze leiders hebben nu ondervonden dat ze onze hele bevolking kunnen onder de knoet houden .Hoelang gaan we dit nog slikken?
 • Claudia Rosseel

  1 jaar geleden
  Er wordt ons aangeraden om zoveel mogelijk eigen vervoer te gebruiken en het openbaar vervoer zoveel mogelijk te ontzien. Wat denk je? Zou dat iets veranderen?
 1. Studie: zoogdieren kunnen ‘ademen’ via hun anus, mensen mogelijk ook
  11

  Studie: zoogdieren kunnen ‘ademen’ via hun anus, mensen mogelijk ook

  Zoogdieren kunnen zuurstof opnemen via hun anus, hebben Japanse wetenschappers ontdekt. Zij waren geïntrigeerd door hoe bepaalde zeedieren in noodsituaties via hun darmen ‘ademen’ en besloten te onderzoeken hoe dat bij zoogdieren zit. Muizen, ratten en varkens bleken bij experimenten via hun anus zuurstof in hun bloed te kunnen krijgen. Mogelijk is dat ook het geval bij mensen, aldus het onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd in het tijdschrift Med.
 2. Historische vlucht van NASA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd
  16

  Histori­sche vlucht van NA­SA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd

  Historisch! NASA-helikopter Ingenuity is voor het eerst op Mars de lucht ingegaan. Dat is vanochtend rond 9.30 uur onze tijd gebeurd zijn, maar door de vertraging in de communicatie tussen de rode planeet en de onze, kwam de bevestiging pas even voor 13 uur - zo’n 3,5uur later - bij ons op aarde door. Een eerdere poging van de eerste gemotoriseerde en gecontroleerde vlucht op een andere planeet dan de onze werd uitgesteld wegens technische problemen.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Wetenschap & Planeet