Voyager 1
Volledig scherm
Voyager 1 © AP

Voyager 1 hoort 'gebrom' buiten ons zonnestelsel

Voyager 1 vliegt momenteel door het “interstellaire medium” buiten de invloed van onze zon. Daar stelt hij een soort constant gebrom vast, het geluid van het universum buiten ons zonnestelsel. 

9 reacties

 • bernard vermeulen

  1 maand geleden
  Ware het niet dat een Tesla elektrisch is en dus geen lawaai maakt dan zou ik gedacht hebben dat die net voorbij kwam gereden of liever gezegd gevlogen.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Voor onze begrippen is dat ruimtetuig ver, voor begrippen van het heelal niet eens een millimeter ver.
 • Daniel Patteet

  1 maand geleden
  Of er zit een defect in..Lijkt me veel eerder t geval.
 • Danny Van Landeghem

  1 maand geleden
  Der zit misschien een brom op een van de elektronische circuits in het baasje, hij wordt oud namelijk.
 • jules van gestel

  1 maand geleden
  echt geluid zal het wel niet zijn aangezien het daar volledig luchtledig is en er zich bijgevolg geen geluidsgolven kunnen voortplanten
 1. China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtestation

  China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtesta­ti­on

  China heeft donderdag de eerste drie bewoners naar zijn eerste echte ruimtestation gebracht. Ze zijn om 09.54 uur Belgische tijd met de capsule Shenzhou-12 aangekomen. Die was afgelopen nacht van op de basis Jiuquan in het noordwesten van China met een Lange Mars-2F draagraket gelanceerd en koppelde op automatische piloot aan de Tianhe-basismodule van het ruimtestation Tiangong (‘Hemels Paleis’), aldus het officiële persbureau Xinhua.
 2. Vleesetende bacterie maakt marmeren tombes van Michelangelo in Medici-grafkapel weer schoon

  Vleeseten­de bacterie maakt marmeren tombes van Michelange­lo in Medici-grafkapel weer schoon

  Het marmer van de graftombes die Michelangelo maakte voor de Florentijnse familie de’ Medici vertoont al sinds 1595 vlekken en verkleuring. De technieken om het weer schoon te krijgen, kwamen er pas recent, na enkele eeuwen. Toch bleef er ook dan nog altijd hardnekkig vuil achter. In het geheim werd de maanden voor de coronapandemie en ook tijdens de tweede golf duchtig geëxperimenteerd met bacteriën. En met succes.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Wat is een mRNA-vaccin? Biostatisticus Geert Molenberghs beantwoordt vragen over het Pfizer-vaccin
  Play

  Wat is een mR­NA-vac­cin? Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs beant­woordt vragen over het Pfi­zer-vac­cin

  Ben je verplicht je te laten vaccineren? Moet je de coronamaatregelen daarna nog volgen? En wat is een mRNA-vaccin? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. ‘IK BEN DAAR’ is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. De 22-jarige Derick ontmoet biostatisticus Geert Molenberghs. Samen unboxen ze het Pfizer-vaccin.

Wetenschap & Planeet