Michael Collins.
Volledig scherm
Michael Collins. © REUTERS

Voormalig astronaut Michael Collins overleden

Voormalig Amerikaans astronaut Michael Collins is woensdag op 90-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker, meldt zijn familie. Collins was lid van de bemanning van de historische Apollo 11-vlucht, die de eerste bemande landing op de Maan uitvoerde. 

5 reacties

 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  Collins nam deel aan de grootste prestatie van de mens ; op een andere kluit gaan rondwandelen , satelliet van moeder aarde .
 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  deze man heeft z'n plaats in de geschiedenisboeken méér dan verdient ! ... NONKELJEAN
 • Johan Leuridan

  1 jaar geleden
  Respect voor deze man. Hij had trouwens een van de moeilijkste opdrachten. Als Niel en Buzz niet konden opstijgen van de maan moest hij ze achterlaten en alleen terugkeren. De motor van de maanlander was en kon niet getest worden in de echte omstandigheden.
 • Luc Bral

  1 jaar geleden
  Een van de grootste helden van de vorige eeuw. RIP monument !
 • Gust Goris

  1 jaar geleden
  Jullie hebben ervoor gezorgd dat ik vanaf mijn tiende jaar enorm geïnteresseerd ben geraakt in wetenschappen. Dankjewel helden!!
 1. Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA keurt eerste pil tegen alopecia goed: “Bij 45 procent van de proefpersonen groeide het haar na een jaar terug”

  Amerikaan­se gezond­heids­au­to­ri­teit FDA keurt eerste pil tegen alopecia goed: “Bij 45 procent van de proefperso­nen groeide het haar na een jaar terug”

  Het federale gezondheidsagentschap van de Verenigde Staten, de Food and Drug Administration (FDA), heeft een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van de haaraandoening alopecia areata goedgekeurd. Het medicijn, genaamd baricitinib, is ontwikkeld door het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly. Het is de eerste orale pil die patiënten kunnen innemen en volgens onderzoek zijn de resultaten van het middel veelbelovend. Zo werd de pil getest bij 1.200 patiënten met een ernstige vorm van alopecia. Bij 40 procent van de proefpersonen groeide het haar na 36 weken bijna of volledig terug. Na een jaar merkte al bijna de helft van de patiënten een sterkere haargroei op.

Wetenschap & Planeet