Volledig scherm
© Photo News

Voor de eerste keer in kaart gebracht: sterftecijfer door COVID-19 vorige week vijf keer hoger in West-Vlaanderen dan in Brussel

Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis heeft Sciensano bekendgemaakt in welke provincie mensen overlijden aan de gevolgen van COVID-19. En die tonen een opvallend beeld: in de week van 28 december tot 3 januari stierven de meeste patiënten relatief gezien vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Per 100.000 inwoners stierven er in West-Vlaanderen bijvoorbeeld 7,33 mensen, terwijl dat er in Brussel ‘maar’ 1,56 waren.

48 reacties

 • paola nerozzi

  2 weken geleden
  Dus daar dan avondklok om 20u want als er stijgingen zijn in de limburg zijn ze drek met de vinger aan het wijzen dus daar alleen drastische maatregelen nemen dan weten ze ook hoe het voelt altijd zeggen dat we slecht bezig zijn dus zo te zien kunnen zei er ook wat van
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  Misschien gingen er meer West-Vlamingen op reis dan Brusselaars?
 • Yolande MARIS

  2 weken geleden
  Nederlanders en Fransen steken massaal de grens over,richting Ardennen,die worden niet getest,waarom zouden het alleen reizigers zijn?De regering is de schuldige,men had van het begin reizen moeten verbieden en grenscontroles doen.Het enige wat ze kunnen is thuisblijvers straffen met achterlijke pestregels.Eerste keer Wit haven es nicht gewust,nu totaal onbekwaam,kunnen we ze niet aanklagen voor nalatigheid en discriminatie.Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen?
 • Roel HENDRICKX

  2 weken geleden
  Allé, GELUKKIG blijf ik constant in mijn huis door mijn EPILEPSIE e.d. zodat ik slechts zelden een covid19 zou kunnen krijgen.
 • Petrus Dijkzeul

  2 weken geleden
  De zorg autoriteit is wel bezorgd over het aantal overlijdens corona, maar zijn al die overlijdens ook echt door corona? Waarom is men niet zo bezorgd over het aantal zelfdodingen en verkeersongevallen wat jaarlijks plaatsvindt, maar daar hoor je niemand over. Alles is nu corona wat de klok slaat. Maar eens zal men toch de economie moeten openen, want lockdown na lockdown dat lost niks op, daarmee zet men de hele economie op het spel.
 1. Al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd wereldwijd: welke landen voeren het klassement aan? En hoe ver staan wij?

  Al meer dan 12 miljoen mensen gevacci­neerd wereldwijd: welke landen voeren het klassement aan? En hoe ver staan wij?

  Wereldwijd zijn al meer dan 12 miljoen mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse van de website Our World in Data. Volgens de meeste recente update van de cijfers, doet China het in absolute cijfers momenteel het best met 4,5 miljoen inentingen, gevolgd door de VS met 4,23 miljoen. In relatieve cijfers spant Israël nog steeds de kroon: daar is nu al meer dan 12,5 procent van de bevolking ingeënt met een eerste dosis van het vaccin.
 2. Wetenschappers waarschuwen in eerste analyse: “Transmissiesnelheid van nieuwe coronavariant is 50 tot 74 procent hoger"

  Wetenschap­pers waarschu­wen in eerste analyse: “Transmis­sie­snel­heid van nieuwe coronavari­ant is 50 tot 74 procent hoger"

  Een week nadat de coronavariant VOC 202012/01 in het Verenigd Koninkrijk werd geïdentificeerd, hebben wetenschappers een eerste analyse gedeeld (als preprint). En die voorspelt niet veel goeds. De besmettingsgraad zou zo’n 50 tot zelfs 74 procent hoger liggen waardoor “de druk in het Verenigd Koninkrijk tijdens de eerste zes maanden van 2021 zelfs groter kan worden dan die in 2020”, zo schrijft de Britse epidemioloog en hoofdauteur van de studie Nick Davies op Twitter.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

Wetenschap & Planeet